- יש פטור חלקי למעסיק עד 5 עובדים בתנאים המפורטים מטה
- שכר העובדים אינו משתנה מחודש לחודש , כלומר ההפקדה החודשית קבועה (בכל שינוי יהיה על המעסיק לדווח באמצעות ממשק מעסיקים אחיד )
- המעסיק משלם באמצעות הו"ק או כרטיס אשראי בלבד .
- המעסיק קיבל אישור מכל קופה אליה הוא מדווח כי היא מאשרת לו שלא לדווח באמצעות ממשק אחיד .
בהחלט. רואה החשבון מפיק קובץ ממשק פנסיוני למעסיקים מתכנת השכר (עד כה הפיק רשימה ידנית והעביר לטיפולך או שלח לקופה). את הקובץ נדרש להעביר לכל קופה וקופה , לעקוב אחר המשובים המתקבלים מכל הקופות (היזונים חוזרים) לאחר 5 ימי עסקים ואחת לשבוע, לטפל ברשומות שגויים שלא נקלטו על ידי הקופה. כל אלו מבוצעים ע"י גורם תפעול פנסיוני .
רב תכנת השכר (כמעט כולן) תומכות בהפקת קובץ ממשק מעסיקים דיווח אחיד אך לא כולן מציעות שירותי תפעול פנסיוני למעסיקים. יש לשים לב להיקף השירות המוצע שכן חברות מסוימות מציעות שירות של העברת הקובץ לקופות בלבד (ולא כולל את נושא המעקב אחר ההיזונים וטיפול בשגויים)
כן. החל משכר ינואר 2019 כל המעסיקים מחוייבים בדיווח אחיד באמצעים דיגיטליים.
לא. ולכן חשוב לוודא שחברת התפעול אותה בוחר המעסיק הינה חברה ותיקה ובעלת נסיון מוכח בתחום התפעול הפנסיוני.
שירותי התפעול של חברת תפעול גמל כוללים דיווח לכל סוגי הקופות , מעקב אחר ההיזונים החוזרים וטיפול בפידבקים השגויים , כך שהמעסיק לא נדרש בשום שלב לפנות ולרדוף אחר הקופות. הכל מבוצע מול מנהל תיק לקוח אחד שעובד מול המעסיק.
בצד של הקופה – ייתכן והקופה תתעלם מדיווחים אלה בכדי לא לעבור על החוק ומכך שהפקדות המעסיק לא ייקלטו ולא ירשמו לחשבונות עובדיו. בנוסף , רשאי הממונה להטיל עיצומים כספיים על המעסיק.